Wibo Koole

Mijn werk is het om de transformatie van organisaties en leiders te ondersteunen bij hun inspanning om voor alle stakeholders duurzame waarde te creëren. In een wereld waar verandering een gegeven is zijn strategie, innovatie en leiderschapstransformatie de grote uitdaging, maar in ieder mens schuilt een potentieel dat vrijgemaakt door onvoorwaardelijke verantwoordelijkheid te nemen voor bewust leren en betekenisvolle samenwerking.
Mijn grootste plezier is om leiders en organisaties werkelijk door dat proces van transformatie te zien gaan, soms langzaam soms snel, met als gevolg een nieuwe bloeiperiode en het opleveren van prachtige resultaten.
 
Create2connect
Binnen Create2connect richt ik me op het faciliteren van transformatieprocessen en innovaties, management consulting en leiderschapsontwikkeling, met meer dan 20 jaar ervaring in dat veld. Mijn klanten zijn zowel bedrijven, overheden als non-profit organisaties: van Airbus Group, Air France/KLM, AfricInvest tot de Gemeente Amsterdam, van het Ministry of Agriculture in Ethiopië tot internationale ngo's als Oxfam en Synergos.
Mijn werk is geïnspireerd door Ed Schein, Peter Senge en Otto Scharmer en met de laatste, die met zijn boeken Theory U en Leading from the Emerging Future. From Ego-System to Eco-System Economies  wereldwijd een inspiratie vormt voor talloze changemakers werk ik nauw samen als lid van het kernteam van Global Practitioners bij het Presencing Institute (MIT, Boston).
 
In mijn werk bouw voort op mijn grote ervaring als manager en als leider en facilitator bij de transformatie en veranderprocessen van een grote diversiteit aan organisaties en maatschappelijke en economische vraagstukken rondom duurzaamheid, nieuwe technologie, sociale innovaties. Ik breng ook ruime ervaring mee in bestuurlijke processen als voorzitter van de raad van toezicht van Divisie Psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum van de Universiteit van Amsterdam en van de voorloper van ProDemos, het Nederlandse Instituut voor Democratie en Rechtsstaat.
 
Ik ben cum laude afgestudeerd in de politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, volgde het Advanced Management Program aan de Wharton Business School (University of Pennsylvania, Philadelphia, USA).
 
Mindful leiderschap: auteur, spreker en trainer
Naast mijn werk als consultant en facilitator ben ik co-directeur van het Centrum voor Mindfulness en grondlegger van het veelgeprezen leiderschapsprogramma Veerkracht in management, mindfulness based leadership in tien weken.  Ik geef lezingen en workshops over leiderschap, mindfulness en organisatieontwikkeling en ben auteur van de bestseller Mindful Leiderschap voor effectieve teams en organisaties, dat voor het eerst een kader ontwikkelt van op mindfulness gebaseerd leiderschap en teamwerk. Dat boek is in het Engels vertaald als Mindful Leadership. Tools to help you focus and succeed en daarnaast schreef ik een trainingsboek Mindful Werken. In 8 stappen je werkdruk de baas.
 
Het Centrum voor Mindfulness is een professioneel, innovatief en open trainings- en kenniscentrum voor mindfulness in Nederland en Europa. Haar missie is om bij te dragen aan de verbetering van de kwaliteit van leven en werken, onderwijs en gezondheidszorg door mindfulness te integreren in alle onderdelen van de samenleving.
 
Hij beoefent diverse Boeddhistische (Vipassana, Zen, Shambhala) en andere contemplatieve tradities en is expert op het gebied van de moderne wetenschappelijk inzichten rondom mindfulness en zijn toepassingen
 
En verder
Ik woon vlak bij het centrum van de prachtige stad Amsterdam met mijn vrouw Marie-Claire en ons samengesteld gezin met vier kinderen en vijf kleinkinderen. Ik hou van hardlopem, reizen en Italiaans en Aziatisch eten.

Mensen

10 portret Wibo DSC0505 zw

Wibo
Koole

miranda schadewijk

Miranda
van Schadewijk

juliearts

Julie
Arts

Elena Gramatikovska

Elena
Gramatikovska

manish

Manish
Srivastava