U.Lab Amsterdam: Focus op Sociale Verandering

Samen met Impact Hub Amsterdam, organiseren Create2Connect en het Presencing Institute een series innovatiesessies op basis van Otto Scharmer’s U.Lab cursus die op 8 september van start gaat. We nodigen je graag uit voor een ontwikkelingstraject voor innovatieve ondernemers zoals jij bezig met sociale verandering. Je kunt alle informatie vinden op:http://amsterdam.impacthub.net/ulab/.

Met de Global Goals for Sustainable Development als onze leidraad zullen we groepen vormen om dieper in te gaan op deze vraagstukken en oplossingen te ontwikkelen die wellicht uitgroeien tot ondernemingen.

Variërende thema’s van gezondheid tot onderwijs, schone lucht tot gendergelijkheid en meer; diep gewortelde vraagstukken zonder simpele oplossingen. In onze snel veranderende en complexe maatschappij kan het een uitdaging zijn om het grotere plaatje te zien en manieren te vinden om daadwerkelijke impact te creëren. We hebben hiervoor een andere aanpak nodig.

We zullen daarom gebruikmaken van U.Lab: Transforming Business, Society and Self; een proces om diepe verandering teweeg te brengen, ontwikkeld door Otto Scharmer en zijn actie-onderzoekers van de MIT in Boston. Op 8 september zullen we thematische teams vormen om oplossingsgerichte prototypes te ontwikkelen gedurende 9 weken. Je kunt deelnemen als individu of met je team.

De focus zal liggen op het ontwikkelen van prototypes en het aanbieden van business ondersteuning, daarom vragen we voor een deelnemersbijdrage aan de Impact Hub Amsterdam. Wil jij een project of onderneming starten of een sociaal vraagstuk verdiepen samen met een groep, sluit je dan aan bij deze journey.

Als je wilt deelnemen aan de kick-off sessie, schrijf je dan in als U.Lab Connect Member. Als je al een Impact Hub Member bent, kies dan voor de gratis IH AMS optie.

Nog verdere vragen? Neem dan contact met ons op voor de start van het programma (8 sept.).

We kijken ernaar uit je te zien op 8 september!
Hartelijke groet,
Het Amsterdamse U.Lab team
Elena, Miranda en Wibo.